Een gerecht van één van de populairste Koreaanse street food: tteokbokki. Dit gerecht is heerlijk en daarnaast ook nog erg makkelijk om te maken.
Bereidingstijd: +/- 30 min
Aantal personen: 2
Ingrediënten
500 gram Korean rice cake (tubular type)
Halve ui, dun gesneden
2 hardgekookte ei
200 gram viscake
3 bosui, gesneden in stukjes van 3 cm
Saus
2 theelepel suiker
3 eetlepel gochujang
3 teentjes fijngemaakte knoflook
1 ½ theelepel chilivlokken
Bouillon
1 liter water
5 x 10cm Kelp
10 medium gedroogde ansojvis (verwijder de ingewanden en het hoofd)
Garnering
1 ½ eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 groene blad bosui, gesneden in dunne ringetjes
Wat gaan we doen?
1) Voeg het water, gedroogde ansjovis en kelp toe aan een pan.
2) Kook de bouillon 15 minuten lang op medium hoog vuur.
3) Mix de ingrediënten van de saus in een kom.
4) Verwijder de gedroogde ansjovis en kelp.
5) Voeg de sausmix toe aan het bouillon en roer deze met een spatel totdat het is opgelost.
6) Voeg de rice cake, viscake, hardgekookte ei, ui en stukken bosui toe.
7) Kook de tteokbokki totdat de rijstcake zacht is en de saus dikker en glanzend is geworden. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Roer regelmatig voorzichtig met een spatel.
8) Voeg de sesamzaadjes en de bosui toe van de garnering
9) Genieten, eet smakelijk!
コメント