Dit is een versimpelde en snelle versie van de traditionele pekingeend in flensjes.
Traditioneel wordt dit heerlijke gerecht gemaakt van pekingeend, dat uren in de keuken staat te drogen en te roosteren. Voor dit gerecht is dat niet nodig.
Bereidingstijd: +/-45 min
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- Kant-en-klare Pekingeend (diepvries)
- 10 Pekingeend flensjes
- 3 bosui
- ½ komkommer
- 175 gram Chinese zuurkool
Saus
- Hoisin saus
Extra benodigdheden
-Oven
-Stoompan
Wat gaan we doen?
1) Ontdooi de eend in de koelkast alvorens het gebruik.
2) Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
3) Plaats de ontdooide eend, met vel naar boven, op een bakplaat in de oven voor 25-30 minuten, totdat het vel goudbruin en krokant is.
4) Snijd ondertussen de bosui, komkommer en Chinese zuurkool in dunne reepjes.
5) Stoom de ontdooide flensjes 4-5 minuten in een stoommandje of stoompan. Als je geen stoompan of mandje hebt kan je de ontdooide flensjes ook 30 seconden in de magnetron opwarmen.
6) Wanneer de eend klaar is, haal je deze uit de oven en snijd je de eend in dunne plakjes
7) Serveer de eend samen met de flensjes, gesneden groenten en hoisin saus
8) Bestrijk een flensje met een dun laagje saus. Leg één reep eend in het midden samen met de gesneden groenten. Vouw de onderkant van het flensje naar binnen en vervolgens de zijkanten van het flensje.
9) Genieten, eet smakelijk!
Comments