top of page

Misosoep


Japanse misosoep met tofu
Misosoep

Misosoep, een heerlijk voorgerecht die je misschien weleens in een sushirestaurant hebt gedronken. Wil je leren hoe je dit zelf makkelijk thuis kan maken, lees dan hieronder het recept. Ben je vegetarisch, gebruik dan geen bonitovlokken (vis).

Bereidingstijd: +/- 30 min

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 tofu

2 el misopasta

1 pak (30 gr.) kombu

1 pak (25 gr.) bonitovlokken

1 liter water

1 bosui

Wat gaan we doen?

1) Voeg 1 liter water in een pan met de kombu en zet het vuur aan.

2) Voordat het begint te koken haal je de kombu eruit en voeg dan de bonitvlokken erin.

3) Sudder de bonitvlokken 1 minuut en laat het bouillon daarna 2 minuten trekken met het vuur uit.

4) Giet de bouillon door een zeef in een grote kom, zodat je alleen de bouillon overhoudt.

5) Snijd de tofu in kleine blokjes en warm ze vervolgens op in de bouillon op middelhoogvuur middelhoogvuur. De tofu hoeven alleen even opgewarmd te worden, dus laat ze niet koken.

6) Wanneer de tofu is opgewarmd zet je de vuur uit. Doe de misopasta in een zeef en roer de pasta goed los in het bouillon. De zeef zorgt ervoor dat de tofu niet kapot gaan door het roeren. Het is belangrijk dat de misopasta niet in de bouillon mag koken, anders dood het de probiotica wat de soep juist zo gezond maakt en verliest het smaak en aroma.

7) Snijd de bosui in kleine ringetjes en verdeel ze over de kommen.

8) Verdeel de misosoep over de kommen.

9) Genieten, eet smakelijk!

Er zijn vele ingrediënten die je naar eigen wens kunt toevoegen in de misosoep. Denk aan onder meer bamboe, okra, lotuswortel of spinazie.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page